tirsdag 25. august 2009

Ut på tur, aldri sur!

Det er jo ikke bare de store eventyrene som det er verdt å skrive om her, det er også eventyret en hverdag kan bringe med seg.

I helga var jeg, Mads, Magnhild, Jens Kristoffer og Henrik på fjell/hyttetur. Planen var å gå til ei turistforeningshytte vi hadde sett oss ut; Mjåvasshytta.
To timer i bil gikk veldig fint, særlig med Jens og Magnhild i forsetet. Jeg ofret noen tårer for å le av de to. Det hele begynte med at Jens for n'te gang kjøpte feil is til Magnhild, sommeris er bare populært for den ene parten i forholdet. Resten av turen var det flere gode og mindre gode vitser, begge deler stort sett fra Jens og Henrik.


Det var en til tider bratt tur opp til hytta, så en pause halvveis var god å ha.Da vi kom opp til Mjåvasshytta i øsende regn, var det allerede en familie og tre menn der, men i turistforeningens ånd ville de gjerne hjelpe med å gi oss plass til å overnatte. Men vi valgte heller å gå ned igjen og finne et annet sted å overnatte.


Vi kjørte nesten to timer til Fyresdal i Telemark der vi hadde tre muligheter: fin turistforeningshytte, grei turistforeningshytte og OK sankehytte (for saueeiere) som onkelen til Magnhild var medeier på.

Vi prøvde fin turistforeningshytte først

Den viste seg å være låst. Men et av vinduene hadde kun en krok på. Vi prøvde lenge å få den opp, men måtte gi oss etter hvert, og ble vel enige om at å sove på ei hytte vi har brutt oss inn i, kanskje ikke er det optimale.

Positive og med humøret oppe søker vi lykken på neste hytte. Men den er jo overraskende nok (?) låst. Vi snakker med grunneier og det viser seg at det er kun turistforeningshytter uten veiforbindelse som står åpne.

Jaja, hva gjør vi nå? Vi prøver på sankehytta. Vi hadde ikke storeforventninger, for Magnhild hadde forberedt oss på å kunne møte matrester, musespiste madrasser, osv. Derfor ble vi jo faktisk positivt overrasket! Så vi endte opp på sankehytta.

Der lagde jentene grønnsaksuppe mens gutta skulle ut og prøve Henriks nye fiskestang


Etter hvert fikk vi selskap av en av saueeierne som hadde et rom på hytta. Men det virka som om han likte selskapet mens han koste seg med røyken, øl'en og praten om rovdyr og stølene i området..

Fiskelykken måtte prøves enda en gang på kvelden, uten resultat. Men fint var det!


Neste morgen ble det en liten tur til vannet igjen, der vi hadde pølser og prøvde fiskelykken på nytt.
Og Henrik FIKK FISK! Sjekk størrelsen!!
Men det ble faktisk en liten smakebit på hver etter grilling på bålet.

Og når Henrik fikk fisk måtte jo Mads også klare det

Men det ble med forsøket..

Jens måtte jo også prøve litt til, og det ble vel turens to vittigste forsøk

Første gangen klarte han å fiske med halve stanga i vannet (uten at han merket det med en gang)


Det neste forsøket tok kaka. Et stykke til venstre for bålplassen var det ei elv. Jens sto på samme sted som på bildet ovenfor og klarte å feste kroken på den ANDRE SIDA av elva!


For et syn det var..

Så jeg overtok fiskestanga mens han måtte komme seg over elva for å løsne kroken
På veien hjem stoppet vi hos Magnhild og fikk både deilig pizza og boller! Det ble til og med et bad på Henrik og Jens Kristoffer.

Takk for turen, den var topp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar