onsdag 15. september 2010

Nytt sted, ny tid!

Jeg sitter ved vinduet på rommet mitt og ser på en nydelig solnedgang over åsnene i Hedmarken, gjennom litt dis med lette regndråper- idyllisk! Åkrene er slått, Mjøsa ligger lyseblå i bakgrunnen, og i forgrunnen er det underholdning med gutta på fotballbanen. JA, det er fint igrunnen. Veldig fint.

Jeg er altså på Grimerud, rettere sagt i vårt eget hus; Grimerudveien 79, mer kjent som Bispen, eller nå M-huset. Det er pga morsomheten med at vi som bor i huset heter Martha, Marie, Marie og Maria. Og vi utgjør også den yngre garde i bønneteamet. Litt forvirrende? Ja. Får vi høre det ofte? Ja. Bedre blir det ikke av at jeg plutselig har begynt å reagere til "Marie" også (noe jeg aldri har gjort før), fordi folk sier det så likt til Maria. Anyways, nå er det ikke bare "Martha og Maria" folk ler av ;)

De to første ukene her har vært veldig bra. Det er en enkel timeplan i september, før the Show for real begins 1. oktober. Enkel vil si 8-16, men med tanke på at det fra oktober er snakk om opplegg som kan være på alle døgnets timer, så er den vel enkel. Vi har god undervisning om vårt forhold til Gud (nærhet, være Guds brud, o.l.), Restore 24/7 sine verdier og visjoner, lovsang og tilbedelse, osv. Veldig bra å få litt felles grunnlag i teamet. Vi deler også litt om våre hjertesaker, blir bedt for, lovpriser sammen og finner ut av praktiske ting som må på plass.

I tillegg har det blitt tid til en sykkeltur, gåturer, volleyball, gode måltider, filmer og enda mer sosialt samvære. Gøy :) Vi er faktisk en del unge her. På søndag begynte DTSen, så da er vi jo enda litt flere, og det er supert!

Neste uke reiser vi til Sverige der Nord-Europa feirer YWAM 50 år. Det blir en STORslått feiring, med mange av de sentrale figurene i YWAM tilstede og som talere. Nesten alle som jobber i UIO skal dra. Det blir flott å få være sammen utenfor Grimerud også. Jeg gleder meg!

Bare for å gjøre det helt klart: 1. oktober begynner vi å ha lovsang og bønn 24/7 (ja, døgnet rundt) i 2 år.
Om det høres sprøtt ut? - ja!
Om det blir fantastisk? - ja!
Om det blir et slit? - ja!
Om det kommer til å forandre meg, de andre, Hedmarkinger, nordmenn? - JA!
Om det er verdt det? JAAAA, for Han er verd det!
Rommet er åpent for alle, men vi i bønneteamet vil stå for lovsangen, ledelsen, hovedbønn, o.l. Men alle i rommet vil involveres etter ønske og hva som fokuseres på i det tidsrommet. Vi blir 3 team som kommer til å deles opp tidvis og noen ganger alle sammen. Vi har sett på 2 timer om gangen i bønnerommet, 25 timer i uka. + mange timer til andre ting (work duties/administrasjon++) og personlige ting. Det blir heavy, men så meningsfullt at jeg tror jeg kommer til å få så mye mer enn jeg gir. Så nå er jeg spent på å komme i gang :)
Alle er velkomne innom for korte eller lengre perioder!!
Her kommer noen bilder fra de to siste ukene :)Martha og meg lyskryssrot i ring 1 i Oslo, prøver å finne veien til Helene og Eliin.


Grimerud - hovedhuset. På låven til venstre er bønnerommet (på kvisten man ser vinduene til).Bispen - vårt hus. Mitt rom er på motsatt side i 1. etasje. Martha bor oppe til høyre her, og Marie (Sydney) under ho.Bønnerommet


BønnerommetRommet mitt

Deler av utsikten fra vinduet mitt. Ja, vi bor på landet :)Martha har tatt med rockering som trener magen. For første gang i livet klarer jeg å rocke litt! Og folkens; dette er PAIN. So it better work!Stilen vår er alltid på topp...I helga var vi noen lovsangsungdom fra hele landet samlet hos Honningdal. Der fikk vi undervisning, gode måltider, hadde lovprisning og bare var sammen. Koselig, men veldig fullt program. Så søndag kveld pusset jeg tenna kl 20.30 (det tidligste på sikkert 10 år!!! Seriøst), var i senga kl 21 og sov innen 21.30. Det sier litt om helga.. Generelt er det nemlig ikke helt enkelt å holde en veldig tildlig rytme ;)
Det har blitt noen timer med volleyball. Veldig gøy måte å bli litt kjent med folka på. Og er jo ikke noe å klage på når man spiller i solnedgang i disse omgivelsene (minus sol i øynene;)5 kommentarer:

 1. Kanonas! Utrolig bra beskriving av livet her Maria! :)
  Vi er vel velsigna eller hva!?!

  SvarSlett
 2. Godt du sier deg enig i beskrivelsene!
  Velsigna; oh yeah, Amen! Blessed :)

  SvarSlett
 3. Hei Jenter.
  Dette ser jo skikkelig idyllisk ut! Så koselig hus dere bor i! Og rommet ditt så veldig koselig ut :)
  Jeg misunner dere det fokuset dere nå kan ha på Gud-Jesus :) Selvfølgelig kan jeg ha det her hjemme ogaå, men det er allikevel lettere på et slik sted som dere er..
  Du må holde meg oppdatert på ting som skjer. Tusen takk for fine bibelvers. De var knall, og passet bra :)
  Nå må du ha god tur til Sverige, Maria.
  Masse gode klemmer fra Mamma.

  SvarSlett
 4. Ja, det er ikke noe å klage på her!
  Det gjør det jo lettere at det ligger mer til rette for det her, og er litt mer del av "kulturen". Men Gud er jo alle steder ;) Godt å høre at versene passet!
  Nå er jeg nesten pakket til Sverige og gleder meg. Det blir noen flotte dager tror jeg.

  PS; det gjør vondt å skrive nå for JEG spiller faktisk litt gitar for tida ;) Hehe

  Ha ei god uke!
  STOR klem til deg mamma <3

  SvarSlett
 5. Hei maria
  ser at du har kommet deg i orden nå:) rommet ditt var kjempefint, så deilig å bo ute på landet.

  du får sifra hvis du er i oslo engang, selv om det ser ut som du får en tett timeplan når dere begynner.

  Jeg løp halvmaraton igår, var helt grusomt og fantastisk. idag er e helt ødelagt, blir mest bare å slappe av. var utrolig heldig med været og folka. du får bli med neste år:)

  du må ha lykke til med starten,du greier deg kjempe bra du.

  klem juliane

  SvarSlett