tirsdag 27. oktober 2009

Australia!!!

How you're all goin'? :)

Da var jeg endelig på nett igjen! Vi fikk internett på basen her for ca en time siden. Så det var hallelujastemning i huset da ;) Nå er det akkurat ei uke siden jeg satte foten inn i huset her. Det var en spennende dag, men jeg var egentlig litt i en boble uten å føle så altfor mye rundt ting. Så jeg har på en måte vendt meg til å være her uten å ha store følelsegreier for å tilpasse meg. Det er jo egentlig ganske deilig, men nesten så jeg har ventet på å få en reaksjon på å være alene på andre siden av jorda.

Førsteinntrykket da jeg landet i Proserpine var TØRR jord, varmt vær og sterk sol. Da jeg kom til basen var inntrykket jungel. Vi bor i et flott trehus (som de kaller det) som utgjør basen. Tre av sidene er bare jungel/skog. Så vi står ofte på verandaen og ser etter en svær type firfisle. Det er også beundrende blikk når store sommerfugler med tidenes klareste blåfarge flyr forbi. Det har vært et par kenguruer forbi her også! Og kalkuner kakler seg forbi daglig. Så det er herlig og veldig annerledes.

Vi har vært nede i Airlie Beach et par ganger, og det er et flott sted. En hovedgate med mange småbutikker som minner om en Sydengate. Det er ganske dyrt der (altså vanlig i forhold til norske priser), så vi har handlet mest på Big W. Men det er igrunnen blitt veldig lite handling. Det blir heller ikke mye soling!! For det er så varmt og sola brenner så fort. Så vi 4 jentene har kjøpt en stor 2 liter 30+ solkrem på deling :P Det trengs! Vi har vært to dager nede ved stranda. Det vil si, lagunen. For STOR NEDTUR: Det er brennmanetsesong og vi kan ikke bade i vannet uten tynne våtdrakter (stinger suit) som dekker ALT. NEDTUR! Det går kanskje ikke hele dette halvåret jeg er her.. Så vi sukker mens vi ser på det nydelige turkise havet, og bader i et veldig flott svømmebasseng rett i vannkanten. Så med lagunen overlever vi fint. Den er laget veldig naturlig og har en blanding av saltvann og klor i vannet.

Selve dts'en startet i går. Denne uka har vi om å høre Guds stemme. Det er mora til Jeremy (baseleder) som taler nå i begynnelsen av uka. Etter på overtar kona til Jeremy, Elea, som også er baeleder. Ho heter egentlig Ragnhild Elea og er faktisk fra Vennesla!! Så jeg snakker norsk til barna deres så de får litt mer norsktrening enn bare av ho.
En vanlig dag ser sånn ut:
7-7.30 Frokost
7.45-8.15 Stille tid
8.30-9.15 Class time / base meating. = Ofte worship
9.30-12.30 Undervisning
12.30-13.30 Lunsj
13.30-15.30 Outreach forberedelser/ lokal outreach
15.30-17.30 Arbeidsoppgaver i huset/ fritid
17.30-18.30 Middag
19.15-21.00 Work shops / family night (middag hos baselederne) / fritid /lokal outreach

I helgene er det stort sett fri, men vi må hjelpe til å forberede middag hver vår tur, og vi går i kirka i Airlie søndag morgen 9.30. Det er en baptist kirke som virket veldig grei på søndag. Men det var et litt vanskelig å få helt klar lyd, så hadde litt problemer med å få med meg alt. Ellers går engelsken veldig greit! Jeg er veldig glad for at jeg har snakket såpass mye engelsk før, i forhold til å forstå ting og henge med i samtaler. Men det hender ofte at vi må spørre to ganger når de snakker fort/ bruker rare uttrykk. De to fra Tyskland har også en ganske grei engelsk, men med en ganske sterk tysk aksent. Deborah fra India får forhåpentligvis visumet sitt i morgen, og kan kommer hit i løpet av helga. Det blir veldig rart, både å få ei fra en ikke-vestlig kultur, og å bli en til jente når vi 4 er så vant til å være oss. Vi har også fått en til elev: Joel! Han er 23 år og lokal herfra. Veldig alright! Så det hjelper litt på dette jentedominerte miljøet ;)

Kanskje greit med et persongalleri:
Jeremy & Elea - baseledere, fra Colorado og Vennesla, Rundt 30 år, tre barn.
Amanda - stab, skoleleder, fra Texas, 24 år.
Benellen - stab, outreachleder, cowgirl fra Colorado, 22 år
Carlos - stab, Nederland, rundt 25 år
Lisa - elev, Berlin, 24 år
Sandra - elev, Hannover Tyskland, 25 år
Audrey - elev, Amarillo Texas, snart 19 år
Deborah - elev, India, ca 19 år
Joel - elev, Airlie Beach, 23 år

Dette ble mye info og skriving på en gang! Jeg håper på å få skrevet litt mer regelmessig nå, så da er det litt lettere å ta ut enkelthendelser mer. Jeg kan tenke meg dere har lyst til å se noen bilder, så forrige innlegg hører til dette som en smakebit av stedet og folka!

11 kommentarer:

 1. SÅ KJEKT Å LESE!! Blir glad i meg fordi det virker som om alt så langt er bare bra med deg, og at dere ikke har opplevd de altfor store skuffelsene eller nedturene - det er fint :)
  Gleder meg til å høre mer etterhvert!
  (har noen av de andre jentene blogg??)
  <3,
  Inger

  SvarSlett
 2. Det har igrunnen gaatt veldig bra ja! Saa nesten saa jeg venter paa at det skal komme noe skikkelig kjipt opp. Men neida, Gud er jo bare god! Det har jeg laert mye om i dag! :) Jeg er desverre den eneste som blogger. De andre skriver newsletters. So you'll have to do with mine! :P Skal proeve aa faa ut en del bilder her og paa facebook (der tagger kanskje de andre meg ogsaa) - for bilder er jo goey! <3

  SvarSlett
 3. Ja, bilder er gøy! Ikke gå å vent på at noe kjipt skal komme opp.. ;)Trolig gjør det ikke det..
  Håper dere har gode folk til å undervise,og at de "brenner" for det de formidler. Må jeg inn på facebook for å se bildene dine etter hvert? Da blir hvertfall Martine lite blid ;)
  <3

  SvarSlett
 4. Hallo Maria!!
  Gøy å lese blogg. Så utrolig heldig du er. Det kommer til å gå opp for deg mer og mer etterhvert, og kanskje spesielt når du kommer hjem. DTS er utrolig gøy, og spennende. Og ikke minst får du oppleve verden. Åååååh din heldiggris :)

  Jeg hadde en super tur til New york. Mange fristelser. Og jeg følte meg overmannet av Mammon. Men da var det litt godt å få sms fra Adam som forteller om vannmangel på Haydom... Da får man ting litt mer i perspektiv. Akkurat som du får denne vinteren, tenker jeg!

  Ellers lite nytt. Du må bare ikke tenke på å savne Norge. Det er vi som går glipp av noe, og ikke du :) Kos deg videre.

  Klem tante lis

  SvarSlett
 5. Mamma: Jeg tror både jeg og Martine er enige om at du ikke skal inn på facebook. Så jeg skal prøve å få en del bilder her, også kan du jo se andre bilder på facebook sammen med Martine;)

  Tante Elisabeth: Jeg føler meg veldig heldig som ser verden, og i hvert fall når dere hjemme minner meg på det :) For det blir jo nesten en "vane" allerede å bo her. Det er vel ikke akkurat det nå, men jeg kjenner at det blir nok det. Perspektiv er veldig bra, jeg kjenner nok på det litt mer etter hvert ja. Håper alt er bra med Adam? New York er jo helt fantastisk! FOR en by!! Mammon som i regn? Det er faktisk regn her også i et par dager, noe som er veldig uvanlig nå. Men det er greit å forberede seg på regntida ;) Den kommer for fullt i januar.

  Vi snakkes! Gøy at dere henger med her! :)

  Klem

  SvarSlett
 6. Ok. Jeg skal ligge unna facebook foreløpig:) Martine sier jeg er alt for gammel??? Kan du skjønne det??
  Til helga skal vi lage menighetstur.Neste år blir kanskje du med som stab der?
  Hundre tusen klemmer fra mamma.

  SvarSlett
 7. Hei Maria!
  Eg følgjer med deg og les alt, alle tiders. Men har ikkje fått til å legge inn kommentar. Prøvar på nytt no. Klem fra farmor.

  SvarSlett
 8. Jippi, no trur eg at det gjekk bra. Aldri for seint til å lære! Har vist bilde til Eivind av kenguru, artig. Du får sikkert ei flott tid. Møter de folk fra andre DTS i Australia? Naboen her oppe er tante til ein gut som reiste samtidig som du. Gler meg til å lese meir seinare. Farmor.

  SvarSlett
 9. Maria! :D Endelig funka pcen min igjen! :D morro å lese her og UTROLIG spennende tema dere har om, har hatt litt om det, men skal ha masse om det neste uke! Så det blir kanon! :D
  Ellers så har mi faktisk ca samme timeplan, bare dere ligger en halvtime etter oss på lovsangen da.. hehe.. men Maria, det er så morro å høre atdu trives, det gjør meg glad! :D
  Ber for deg! Stor klem! :)

  SvarSlett
 10. OG himla deilig for deg å kunne ha noen som snakker norsk der å! Det er bra det :D

  SvarSlett
 11. Det blir ikke mye norsk, men bare å ha muligheten er bra! Men det er såpass mye engelsk at det er rart å sitte og skrive norsk mens jeg snakker engelsk til folk rundt. Og artig med timeplanen! Og det med leggetider er akkurat det samme her - i går var jeg den siste av elevene til å legge meg, og følte det nesten var litt seint, og klokka var 22.30! Det er vel fordi det er full rulle dagen lang. :)

  PS: Godt jobba farmor!

  SvarSlett