fredag 30. oktober 2009

Spider!Australia har mange dyr. Og insikter - ikke minst. Velsignet med mange dyr og insekter vil kanskje noen si. Helt ærlig er det ikke alle jeg skjønner poenget med. For eksempel brennmaneter du ikke kan se, men som kan drepe deg, så du ikke kan bade i sjøen på et halvt år. Eller hvorfor noen trær er giftige å ta på. TRÆR. Eller de ekle froskene som kommer ut hver kveld, de er også giftige å ta på. Som om noen vil ta på de sier jeg..
Men så er det jo toppen (bunnen) av krypa: edderkoppene! De store, svarte er som regel harmløse, MEN du kan jo falle om av synet! Men no worry: det er nok av de som kan gjøre noe med deg også! Jeg har sluppet å se disse krypa, men Sandra sto i dusjen tirsdag morgen og en diger edderkopp (ca 9 cm diameter etter fingerstørrelsen ho viste) kom mot ho på veggen. Dette var ca 06.45 og jeg var en av de heldige som våkna til skriiiik! Audrey kom inn, men da hadde den gjemt seg i skapet. Siden har ingen sett den. Jeg ser meg om hver gang jeg går inn på badet. Ja, det er stress. I tillegg er jo muligheten for at den har gått inn på rommet vårt, siden badet hører til rommet. Så jeg rister soveposen hver kveld. Og med en slik avslutning på dagen er det ikke rart at jeg har våkna med mareritt der jeg ser MANGE av de ørten dyra vi har her i regnskogen komme utenfra og inn i rommet. Det understrekes med at lyden i dette huset er veldig spesiell - man kan nesten ikke høre hvor den kommer fra. Så nattestid er det lett å føle at noen av alle de tusen dyrelydene utenfra faktisk er fra ting inne i rommet...
SÅ, hvorfor har ingen åpnet skapet tenker dere kanskje.. Vel, vi satt så klart Joel på saken samme ettermiddagen. Han gikk gjennom skapet og alt vintertøyet som lå der + kikka rundt på badet og litt på rommet vårt. Resultat: negativ. Så vi går stadig rundt i frykt om at den plutselig dukker opp. Ekstra gøy er det selvfølgelig at jeg har hatt work duty på badene denne uka.. Joel har foreslått å kalle edderkoppen Bert, for da blir det ikke så skummelt. Da blir det sånn at når vi ser Bert, har vi jo ikke lyst til å drepe den en gang. Akkurat det er vel litt utenkelig. Vi fikk også ei dame her på basen til å kjøpe innsektsspray. Så den står på skilleveggen til dusjen - klar til angrep! Bare jeg slipper å være den som sprayer er jeg fornøyd.. :)

7 kommentarer:

 1. He he.Unnskyld at jeg ler, Maria.For de som ikke kjenner til Marias frykt for småkryp,kan jeg opplyse om at hun har sovet med vinduet igjen i ca 16-17 år!!!! Og inntil denne dag ropt på mamma eller pappa om å komme å "ta" edderkoppen som er på badet!! Ja ja, du kan vel like godt bli vant til dem, for det er vel bare en liten opplading til du evt kommer til Asia??
  Jeg tror ikke jeg hadde vært så høy i hatten selv, Maria. Skal innrømme det.De kan bli i største laget å "mose" Æsj..
  Du prata litt om at dere kanskje skulle sove litt ute i skogen..Har du slått det fra deg??:) Fikk ikke du et myggnett før du dro? Det kan du vel legge deg under?
  Lykke til. God klem fra mamma.

  SvarSlett
 2. Hehe, jeg må nesten le litt av meg selv, men det er jo ille!! I Asia er det sannsynligvis kaldt der vi skal, uten at jeg kan si noe mer om det. Så jeg håper at de har frosna eller noe innen jeg kommer! Jeg har ikke myggnett nei, og tror ikke jeg skal synke til det nivået her. Hehe.
  Men takk takk! Jeg kan trenge litt medfølelse!

  SvarSlett
 3. Hei maria.
  Du skriv altså veldig godt, det er som eg kjenner dei rundt meg her! Må lese dette for ungane til Liv, dei er skikkeleg redde for edderkoppar. Men mamma har rett med det myggnettet. I alle fall kjøpte eg det og sendte med dei da dei var her, det skulle vere julegave til deg fra oss. Hadde dei glømt å gi det til deg?

  SvarSlett
 4. Det må ha gått i glemmeboka det ja! Jeg har ikke sett noe til det eller hørt noe om det. Det var jo dumt!

  Så gøy å høre, godt at dere kan sette dere inn i situasjonen ;)

  SvarSlett
 5. Hei Maria
  Så morsomt å lese! Jeg har endelig kommet inn på bloggen din, fant den på favoritter på farmors PC. Jeg skulle på besøk til dem, men begge ligger og snorker (sover middag), så da leser jeg heller om deg. Du skriver veldig godt! Det blir artig å høre mer. Håper du får et kjempefint opphold. Tante Liv

  SvarSlett
 6. Jeg føler med deg ang krypene. vi er av samme ulla du og jeg. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne takle uvissheten om edderkopper, slanger og ekle bugs. Men jeg kan trøste deg med å si at man glemmer det ganske fort når man har vært der noen uker. Så føler man seg ganske så tøff i trynet etterhvert!!
  Gud løkk. Ha ei god uke.

  SvarSlett
 7. Haha, godt jeg kan underholde deg mens de snorket ferdig! Gøy at du kom innom sida :) Og takk for kommentaren om skrivinga, jeg tar det veldig positivt når det kommer fra en norsklektor! :)

  Takk for oppmuntrende ord, Tante Elisabeth. Bare les det nye innlegget "Bert is dead". Jeg begynner å få anelser til å være litt tøff i trynet.

  SvarSlett