søndag 8. november 2009

Bert is dead

BERT is DEAD
Did you get it? DEAD

Det er søndag morgen. Vi gjør oss klare til å gå til kirka. Benellen låner doen vår litt (til vår store fordel fant vi ut to minutter senere). Jeg står med ryggen mot badet og vrir hodet fra vinduene til døra. Underveis ser jeg på den enslige senga to meter foran meg som Lisa sitter i. På sengekanten nærmest meg LYSER noe opp. Jeg hyyyler. Først "æææææ". Så når alle kvekker til skjønner jeg at jeg må forklare meg litt. "SPIIIIIDER!!!" Akkurat da kommer Benellen ut av badet. Når jeg ser bort på senga igjen er det ikke lenger en edderkopp der, men jeg roper til Benellen "spray, get the spray!". Amanda har akkurat kommet i døra til rommet. Benellen leter etter edderkoppen under senga (mens jeg sitter på huk på en stol for å ikke ha beina i gulvet hvis edderkoppen skulle dette ned fra senga når Benellen rister i madrassen). "It's not here". "Of course it is. Lift up the madrass". Så Benellen løfter opp madrassen, og der er den i hjørnet. "Ssshhh", sprayen blir tatt i bruk for første gang. Edderkoppen detter ned på gulvet og springer (kanskje ikke passende for en edderkopp, men hallo, jeg vil ikke påstå kryping her altså) bortover gulvet mot klesskapet. Amanda er parat. En sko smeller i gulvet og edderkoppen er død. I følge Sandra så den akkurat ut som Bert, så vi velger å tro at dette var Bert, så vi vet at nå er det ingen flere edderkopper som lusker rundt inne. Foreløpig. Bert var ca 7 cm i diameter, brunsvart og endte sitt liv en regntung søndag morgen. Til glede for mange, til sorg for ingen (på vårt rom).

Egentlig er jeg ganske fornøyd med hvor vel jeg klarte å håndtere det å være førstemann til å se beistet. Og det var nesten ikke et beist faktisk. Jeg klarte meg utmerket. Men hadde jeg ikke kunnet observere fra stolen min hadde vel saken vært en annen.

God bless Bert. And let all his friends remain outside.


Bert var en del av den kjære Huntsman familien. Dette er ca sånn han så ut. Med litt krafitgere og mer spredte bein.

10 kommentarer:

 1. STEIKE!! Det er alt e har å si, STEIKE, for en edderkopp. skjønner godt at du skreik!! :O

  SvarSlett
 2. ååh du er heldig som er i varmen, Maria. Her er det trist vær, bare yr, vind og kaldt. Så jeg teller ned til Afrika igjen...51 dager til jeg stiger ut av flyet og inn i tropisk klima. I like!! (Kristin, som sikket leser dette...du skjønner vel at du må få fua i gir å bli med på tur i verden?? )

  Ikke så mye nytt her. Adam hilser jo til alle i familien. "everybody is in my heart, elisa. You HAVE to tell them that I pray for everybody..." Så der var den hilsenen overbragt. Skjønn??

  Jeg har frihelg. Har bare slappet av egentlig. Var hos to vennepar i går, men nyfødte barn. Så der er det bare snakk om amming, pupper og fødsel. Jeg måtte minne dem på at slikt pleier vi jo egentlig ikke snakke høyt om foran guttene. Men det var visst nye tider nå... Joda. Interessant... NOT! :)

  Var hos jakob og charlotte forrige helg. Han er blitt så stor nå. Han går rundt å skrur og fikser på alt :)

  Mamma og pappa har det bra, de er i Kongsberg i helga. De strever litt m å finne bloggen din, men det kommer nok etterhvert.
  JAvel, nå skal jeg legge meg. Ha en strålende spiderfri uke!!

  KLem tante Lis

  SvarSlett
 3. Heisann.
  Så deilig at dere har tatt knekken på beistet!
  Men du kan vel ikke helt utelukke at det ikke finns flere av hans familie rundt omkring...?
  Nei, huff, en mamma skal vel heller trøste litt?..
  Jeg skulle gjerne nært i dine sko, Maria. Du er heldig som får den forkynnelsen, og i de omgivelsene :)
  Afrika ja,Lis. Men skal ikke du snart gifte deg på Zanzibar? Da kommer jeg jo!
  Nå er jeg snart klar for en 10 timers dag på salongen..Merker at jeg snart er for gammel til så lange dager..
  Ha ei herlig uke. Klem fra mamma.

  SvarSlett
 4. Vel, vel, Maria, det var ein veldig stor ein som kraup på veggen da eg skulle inn på do nyleg! Torte ikkje å ta han ned i do, var redd han ikkje skulle drukne og så komme oppatt i eit passelig øyeblikk! Bar han ut inni ein stor klut. Ja, det er nok dei samme genene som gir utslag. No ventar eg Irmelin hit for å gjere lekser, og da skal vi starte med å lese skrekkhistorier fra Australia. Fint at du har det så kjekt.

  SvarSlett
 5. Kjære Maria!
  No har farmor lest for meg.
  Det var skikkeleg skummelt.
  Eg likar heller ikkje edderkoppar.
  No har eg også prøvd å skrive på blogg!
  Helsing Irmelin!

  SvarSlett
 6. Heihei Maria : )
  Så du har drept et uskyldig `lite` dyr?
  Den hadde jo egentlig ikke gjort noenting galt mot dere...Menmen..
  Haha, jeg kan se situasjonen for meg: du oppå en stol og hyler, mens de andre gjør alt de kan for å drepe den for deg :P

  Savner deg Maria! Kos deg videre :D
  -Martine

  SvarSlett
 7. Hei igjen.
  Nå ble jeg skikkelig imponert over at Irmelin også er inne på bloggen!!
  Jobbedagen er over, og nå venter en bedre middag som Martine lager til oss: 3-retters middag!! Vi skal starte med rekesalat, så makaronigrateng m tomatsaus, og avslutte med creme broulle´. Nam nam, nå er det mat :) :)
  Håper det går bra med den Australske maten, Maria?...

  SvarSlett
 8. Irmelin!! Så gøy at du og farmor har vært her inne og "snakket" til meg! :) Jeg tror det må ligge i familien å ikke like edderkopper, men jeg syns at farmor var modig jeg, som tok den ut med en klut.
  Og Martine, jeg skreik ikke oppå stolen, det var faktisk bare ETT skrik, og det var da jeg oppdaget den!

  Nå har jeg hatt pc-fri i 3 dager, men nå skal jeg snart få skrevet et nytt innlegg. Men det er snart lunsj, så rekker det ikke nå. Og apropos mat mamma, den går veldig bra. Er jo mange amerikanske her som liker mexikansk mat godt, så det går litt i det. Ellers prøver Joel desperat å få oss til å like Veggiemait, noe som er så og si gjær til å smøre på toast med smør. I VELDIG liten dose!! Ekstremt salt, lukter vondt, ser ekkelt ut og smaker ikke veldig godt. Men stakkars, han forsvarer stadig.. I går lagde jeg, Sandra og Benellen kylling (det går det også mye av) i indonesisk saus med honning, peanuttsmør, chili og sitronsaft. Godt! OG la meg legge til, grønne bønner (sånne lange tynne) som jeg spiste!!! Ikke så galt.. :) Men jeg savner norsk mat, jeg gjør det. Jeg savner grovt brød og hjemmelaget syltetøy.

  Tante Lis - Hils Adam og si at jeg også kommer itl Zanzibar når tida kommer, det er et sted jeg GLEDER meg til! Og gled deg til varmen. Det er like fantastisk som du husker!! :D

  Guds fred!

  SvarSlett
 9. hehe. så sykt vittig historie. eller du er hvertfall flink til å få det vittig. jeg lurer jo på om jeg skal ta jegerprøven vettu. vi kan jo bare ta den sammen, for nå har vel du litt erfaring på dette området:) ha en strålende helg, så prates vi :-)

  SvarSlett
 10. Haha! Jeg kommer til å være helt utlært til den prøven innen jeg kommer hjem, ja! Ikke så mye elg i området, men kenguruer kan jo bli rimelig store ;)

  SvarSlett