torsdag 26. november 2009

The Whitsunday Islands and Schoolies night

Onsdag dro vi 16 stk fra min dts og Beach 2 Bush på tur ut til øyene. Det har jeg hatt lyst til å gjøre helt siden jeg kom hit, må jo se alt det flotte området er kjent for! Dessuten så trengte vi absolutt en annerledes dag i en veldig travel uke med lokal outreach. Pga dette hadde vi på min dts tenkt å avbestille og heller reise når vi har en mer rolig uke, og nyte fridagen hjemme. Men vi sa ifra for kort før, så vi måtte uansett betale. Men jeg er så glad for at vi reiste!! Gøy å reise med folk fra B2B og en deilig dag :) Vi var litt bekymret for været, men alt gikk veldig bra, så det var en perfekt dag.

Vi reiste fra Abel Point, havna i Cannonvale (Airlie) før kl 9 og satte kursen rett utover mot horisonten. Etter halvannen kom vi til Hayman Island (en resort-øy hvor det koster 20 000 kr per natt å sove). Der snorklet vi utenfor ei øde strand. Det var nydelig!! Så flotte koraller over alt og fisk i alle størrelser og farger. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg syntes om at de plutselig matet fisk rett rundt oss så de hoppet overalt - også på oss. Hehe. Men det var en herlig snorkleopplevelse. Noen hakk bedre enn Mexico -nok en grunn for deg til å komme pappa ;) Det var ikke like "vilt" siden vi var på et rolig og ikke veldig stort, men det var veldig flott.

Etter en god time der kjørte vi videre sørover til Whitsunday Island. På veien hadde vi en god buffét-lunsj. Whitsunday Island er ubebodd og har en av verdens fineste strender. Jeg tror det må være det fineste stedet jeg har sett av natur og skapelse -i hvert fall strandområde. Det var FANTASTISK!!!! Den er på topp 7 av verdens flotteste strender og har verdens fineste og reneste sandtype. En mennene fra båten sa at vi kunne bruke sanden til peeling. Så vi skrubbet oss og badet og fikk deilig hud. Når vi gikk på stranda lagde det en spesiell lyd under beina siden den er så finkornet eller noe sånn. Jeg har aldri opplevd det sånn! Vi var på norddelen av stranda, der ikke mange folk er, for de fleste båtene får ha folk nede i sørenden bakerst i bildet dere ser. Dagen ble maks toppet når vi badet i det deilige og klare vannet. Bølgestørrelsen var perfekt og vi trengte ikke stinger suits!! Det virket ikke som om det var brennmaneter der den dagen i hvert fall. Jeg vet ikke, poenget er at vi fikk det fantastiske badet vi har drømt om så lenge. Jeg kan ikke beskrive hvor flott det var å være der. KOM OG SE!!! :)
Hvis dere har sett Fool's Gold så er strandscenene (+noe mer?) filmet der. Jeg husker den ikke helt, men jeg vet at filmscenene umulig er redigert med farge og omgivelser, for det er virkelig så fint der.

Så det er vel kommet ganske klart at jeg hadde en fin dag i går. Dagen ble avsluttet med at mitt team ikke kunne ha en hel dag i strekk, og derfor måtte være i teltet i byen på kvelden. Denne uka er det Schoolies her. Det er en festuke der ungdommer samles over hele Australia for å feire endt skolegang. De fleste er 17 år. I Airlie Beach kommer det ca 3000 stk. Så vi har et Chai Tent der vi gir ut fri slush og chai te. Det er mange bord å slå seg ned ved, og vi er rundt og snakker med de som kommer. Målet er å snakke om Gud o.l. (siden det er outreach og vi vil nå de i en viktig periode i livet). Så i går endte med at ei jeg hadde snakket med for noen dager siden, så Jesus. Ho fortalte meg på tirsdag at ho respekterer alle trossyn og at alle er på vei til samme sted. Ho mente at Gud er alt og at også vi er Gud. Så jeg spurte ho om ho trodde på Jesus. Det gikk tre-fire sekunder før ho sa "so, Australia is nice, heh?". I går kom ho igjen (ei veldig livlig jente som løper rundt og er blant de fulleste som kommer til oss) og jeg var med ho i en eller to time og så på korttriks ho kunne og bare prata om alt mulig. Men så når samtalen vendte mot Gud, sa ho at på tirsdagen hadde mitt spørsmål virkelig satt i gang tankene. Etter å ha kommet hjem (må ha vært langt på natt...) ringte ho pastoren i en katolsk kirke hjemme. Ho gikk på en katolsk skole, så det var nok en kirke i tilknytning til den. De hadde snakket mye om Jesus og ho sa til meg: "of course I know who Jesus is, of course he died to save me, of course he loves me. I know this now Maria, because of your question". Det var ikke bare mitt spørsmål, og det sa jeg også til ho, at det er Gud vi skal takke og at det er han som står bak det. Litt senere kom ho svinsende innom igjen og vi snakket på nytt om hvordan Jesus ser på oss. Jeg spurte om jeg kunne be for ho, og det ville ho gjerne. Ho var veldig med i bønnen også, og tårene rant. Det var veldig spesielt å få være med på en sånn ting! Og selv om ho var rimelig full, så virket ho ganske klar når ho prata om dette. Jeg tror det er noe ho virkelig har tenkt over. Siden jeg har fri i kveld, sa jeg at jeg ser ho i morgen kveld. Og med tanke på hvor mange ganger ho repeterte at vi sees på fredag, så regner jeg med at ho husker det. (Ho har en vill hukommelse, selv som full). Så WOW, Gud er god! Jeg følte litt at jeg skulle få være med Gud på noe i går, og ba derfor til Gud når jeg bare satt og vaset med ho, om jeg skulle gå og snakke med noen andre. For jeg følte ikke det var en sånn "samtale" jeg skulle være i. Men Gud sa "Stay. You're good where you are". Så jeg ble, og Gud kunne bruke meg i en situasjon jeg bare trodde ville være vasing og småprat hele kvelden.

Det er så kult at vi noen ganger skal føre personer et lite steg, og så gjør Gud resten. Det bør ikke være et mål å få en ikke-kristen rett til halleluja-kristen (dere skjønner tegninga), fordi troa gjerne trenger litt lengre tid for å bygge opp et fundament underveis. Dette varierer selvfølgelig, men poenget er at vi noen ganger bare skal gi et lite puff, så gjør Gud resten.
I morgen er siste kvelden, jeg håper det blir en bra kveld med gode samtaler. Det var litt vanskelig for meg i begynnelsen å skulle vri samtaler inn på Gud, men jeg merker at jo mer man gjør det jo bedre blir det. Sånn er det jo med alt :)

Gruppa vår, Whitsunday dts og en del fra Beach 2 Bush dts. Det var 16 ukjente til som var med på turen. Gøy tur!!Audrey og jeg


Nyter livetWhitehaven Beach - Hill inlet til høyre og stranda nedover. En liten del av stranda er til venstre for det dere ser er der vi var og badet. De så faktisk 3 små revhaier på det grunne området. Jeg var litt for opptatt med å bade til å gå bort. Angret litt etterpå!


Lisa og jeg er klare for å snorkle!

5 kommentarer:

 1. Oj oj.Dette så jo ikke verst ut!!Så deilig at dere fikk bade uten "drakter" på.
  Det var vel godt med en dag fri, tenker jeg.
  Jeg er så glad for at du får oppleve dette, Maria.Spesiellt skolen..Spennende at du kom i kontakt med den jenta.Håper dere får en fin kveld i morgen også.
  Nå er pakka på vei :) 460kr for å sende!!!! Hjelp!! Så nå må du nyte innholdet med andakt!! ;) Jeg la oppi en mår-bit, så du får hente den så fort du får "lappen" i posten..
  Ha det godt så lenge, vennen. Snakkes kanskje i helgen en gang om det passer?
  Klem fra mamma.

  SvarSlett
 2. baaaade. ÅÅh jeg tror jeg kommer. Men først teller jeg ned til Tanzania. 33 dager igjen :)

  SvarSlett
 3. Det var en etterlengtet og herlig dag! Beste jeg har gjort på lenge. Jeg er også så utrolig takknemlig for at jeg tar en dts. Det er helt fantastisk, en STOR livsinvestering. Og det er så mange bra folk!!! Jeg kommer til å savne Beach 2 Bush dts'en masse når de drar..Men det er mange gode folk igjen her i Airlie også :)
  Jeg gleder meg til å få pakka!! Skal si det var dyrt, men det blir en stor glede av det da. Jeg er litt spent på om måren kommer gjennom, for Australia er superstrenge på å ta mat inn i landet. Men jeg krysser fingrene!

  Du burde oppleve dette tante Elisabeth! Men du lufter i hvert fall reisefoten. Så gøy at det snart er klart for Tanzania!! Når er avreise og hjemreise datoene?

  SvarSlett
 4. å det virker så utrolig gøy. spesielt snorklinga. hadde vært gøy å prøve altså. til sommeren blir det snorkling!!!
  mye bra opplevelser du får også, det er gøy å lese om dem.
  vi prates i helga på telefon da, så da må du fortelle mer!
  Kos deg Maria

  SvarSlett
 5. Til sommeren blir det snorkling hvor?? Er ikke akkurat veldig kule snorklemuligheter hjemme. Men det var utrolig gøy ja! Men jeg likte stranda minst like godt, det var fantastisk. hele dagen var det.
  Jeg tror du skjønte på tlf i stad at å fortelle mer er ikke noe problem ;)
  Snakkes igjen!!

  SvarSlett