torsdag 12. november 2009

Javel! Hvordan er livet?

Her er det bra! Jeg kjenner at jeg trives godt her og det er virkelig godt å kjenne at du er et sted Gud vil du skal være. Undervisninga er veldig bra og utfordrer på mange områder. Bare det at så mye av det jeg gjør i løpet av en dag er konsentrert rundt Gud gjør at han blir en større og større del av hverdagen min. Jeg håper og regner med at det er blitt såpass viktig og naturlig for meg når jeg kommer hjem, at å ikke ha Gud som en naturlig del av hverdagen vil være rart. Vi har lært om å ikke lage bokser med familie, Gud, venner, hobby, arbeid, osv. Da blir det lett at man sammenligner hvordan man prioriterer tid på hver ting og lett får dårlig samvittighet. Men lag en sirkel der Gud er i midten og er med i alle delene som er rundt i sirkelen. Han kan være en naturlig del av alt du gjør! Jeg føler at Gud leder meg veldig på en vei til at jeg skal lede noe for Gud. Om det er å ha lederansvar i fremtidig jobb, lede en liten gruppe i ei kirke eller å lede noen til Gud, så er poenget at jeg skal gjøre det FOR Gud. Og det er jo akkurat det jeg vil, selv om det kan være litt vanskelig å være bevisst på det. Jeg synes det er veldig spennende å se hvordan Gud i bønn og gjennom andre leder meg på denne veien. Jeg håper bare at jeg klarer å være helt åpen til hva han vil lede meg mot. For det er vanskelig å ikke prøve å rådgive Gud om hva som egentlig passer for meg og hvilke retning kan kan prøve å unngå.
Denne uka har vi om nature and character of God, og da har vi bl.a. lært nettopp det at Gud er allvitende og allmektig, så hvem er vi til å rådgive ham? Godt spørsmål!! Han vil KUN det beste for oss og vet alt og er over alt. Så hvorfor er det egentlig så vanskelig for oss å legge alt i hans hender? Fordi man ikke tror at man kan høre hvor han vil lede oss? Gu dvil snakke til oss hele tida, det handler bare om å kjenne igjen stemmen - som gjerne kommer som en indre stemme. Det jeg selv synes er litt utfordrende er å ikke bare si til seg selv at "dette er jo bare mine egne tanker, det kommer ikke fra Gud". Men i mange tilfeller gjør det nok det! Bare vær åpen for det, og gi Gud tid til å prate til deg!

Nå har vi to døgn med normal status i huset, det er deilig. Det vil si at i dag morges reiste Reef to Outback og på lørdag kommer Beach to Bush fra Brisbane. Hvis de ikke får ordnet noe annet blir vi 40 personer til å sove her i sovet. Det kommer til å bli helt bananas her.. Vi har syntes det har vært masse folk med 9 ekstra denne uka. Men det er nok gøyale fok å bli kjent med og være med. Jeg har hørt rykter om at det nordmenn/mann der - krysser fingrene for det! Det vil bli første nordmann jeg møter her faktisk. Jeg har snakket med svensker og hørt dansker, men nordmenn har visst ikke opplevd backpackerparadiset her på samme måte. Særlig i forhold til tyskere!

Deborah er ei søt, lita (litt forskjell på oss) jente fra India på 19 år.
Ho har hatt/ har litt hjemlengsel og har også vært litt syk etter reise og ny kultur (bakterier, vann, mat, osv.). Men jeg håper at ho snart kommer helt inn i det og at ho blir mer og mer en del av gruppa vår.

I morgen skal vi gjøre vår første lille outreach. Vi skal på en kristen skole her og vise et klipp fra "Horten hears a Who" og snakke litt om hvordan vi ser Gud i forhold til filmen (mye bra å hente i filmen!!). I tillegg skal vi synge et par sanger med bevegelser. Blir artig å prøve seg litt "i felten".

Jeg hadde tenkt å legge ved noen bilder, men det tar LAANG tid å laste opp og senga kaller (kl er tross alt 22:08, hehe), så jeg får legge ut noe en anna dag.

G'naight mate(s)! :)

9 kommentarer:

 1. Så spennende du har det!! Nyt det!
  Jeg har det ikke fullt så spennende- har influensa :( Det er mange år siden sist! Vi får jo ikke sjekket om det er svineinfluensa, så jeg aner ikke. Men det er jo den som "går" nå.. jeg "knasker" tamiflu, og håper det letter snart.
  Vi ber for deg, Maria.Superglad i deg!
  Klem fra mamma.

  SvarSlett
 2. Så fint å lese det du skriv, Maria, blir til oppbyggelse for meg. Og mens eg las vart eg minna om det som står i salme 23: " Han fører meg på dei rette stiar for sitt namns skuld". Var ei stund før eg oppdaga det, han vil at vi skal vere på rett plass for si eiga skuld!
  Eg må også tru at eg er på rett plass ved å vere "alt" for farfar. Eg skal besøke mor i Surna fra mandag til onsdag i neste veke, og da skal han for første gong vere på sjukeheimen og bo der dei dagane. Er kjempespent korleis det vil gå, og er takksam om du vil hjelpe meg å be om at det går bra. Hugsar du eg skreiv om ein gut som heiter Sverre som er på dts i A.? Kanskje han kjem på besøk no? Tanta hans heiter Ann Kristin og bor like her oppe. Klem fra farmor.

  SvarSlett
 3. Huff da, influensa høres ikke bra ut! Jeg er glad jeg slapp unna svineinfluensastormen før jeg dro! Og forhåpentligvis er dere alle ferdige når jeg kommer hjem. :) God bedring!

  Jeg unner deg virkelig den turen farmor, og vil selvfølgelig være med og be for at alt skal gå bra. Jeg beundrer deg virkelig farmor, for det du gjør. Jeg skal huske navnet, så får jeg se imorra.
  <3

  SvarSlett
 4. hei maria. det høres ut som at du opplever mye bra. det er flott. håper det gikk bra på outreachen i dag, det virker litt utfordrene, men sikkert veldig bra. Du er sikkert bedre rustet til slike utfordringer nå enn da du kom til australia. jeg ber fpr deg Maria og hgåper du får ei flott helg. Jeg fikk forresten lang helg denne helha. utrolig digg. jeg kom hjem i ett tiden i natt. det er GOD STEMNING

  SvarSlett
 5. det var visst en del skrivefeil der, men du skjønner det sikkert. hehe

  SvarSlett
 6. Med min mesterhjerne skjønner jeg det vettu!

  Outreahen gikk bra! Men i ywam-stil rett før, mye blir litt på sparket. Vi hadde misforstått temaet, så vi hadde ca en time til å bytte programmet til Jesu fødsel. Først skulle jeg og Audrey snakke, endret til kun Audrey, og i går morges endte det opp med å bli Joel i stedet. Men det gikk veldig fint. Sang 3 sanger og snakket litt om "the true Christmas". Tror vi kommer til å skulle mye på skolen på små outreacher framover, så må vel bare hoppe i det og prate for de. Selv om jeg faktisk kan synes det er vanskeligere å snakke for barn enn litt eldre.
  Kos deg med langhelg - hils folk :)

  SvarSlett
 7. Maria - du er i mitt hjerte,
  men der er det smerte,
  for nå er du så langt avste'
  men jeg kan også se
  at du trives og har det bra
  og det gjør jo hele meg gla'

  Kan jeg ringe deg en dag? Har lyst på en dose av stemmen din snart ser du! Hvilke dager og hvilken tid på det norske døgnet er bra?

  <3 ,
  Inger

  SvarSlett
 8. Ååå Inger!! DU er så søt!! Og FOR en poet! Hehe

  Jeg har veldig lyst til å høre stemmen din også! Jeg har faktisk hatt flere dager jeg har vært so close til å ringe deg, men det dukker opp noe hele tida, eller veldig vanlig ting: tlf er opptatt og det er festlig siden jeg prater i den så sjeldent!
  Vi ligger 9 timer foran dere. For meg passer det best mellom kl 6.45 (evt 6.30) til 8, og ca kl 21. - Så har vi tid til å snakke litt. Pluss at noen er i tlf her nesten hver kveld i 22-tida. Noen dager har jeg jo mer fri i løpet av dagen, men da sover jo dere som regel. Men det er bare å prøve uansett! Koselig det! Det verste som kan skje er jo at jeg eller linja er opptatt ;) Gleder meg til å prate med deg! Kan prøve å ringe deg også når muligheten og hukommelsen er der.
  <3

  SvarSlett
 9. Så koselig å få prata skikkelig med deg igjen, Maria.
  Nå har jeg samlet sammen litt ull og sånt..., og fått vasket det, så skal jeg snart få sendt det slik at det kommer frem før jul :)

  Klem fra mams.

  SvarSlett