onsdag 18. november 2009

Kvelden

Som jeg nevnte nedenfor var det en bra kveld i går. Det er jo ikke alltid like lett å viderefortelle alt sammen, i hvert fall siden mye her går på personlige opplevelser.

Vi skulle ha kveldsundervisning, men da vi kom ned til VMR var det ingen som hadde nøkkelen og dørene var låst. Folk surret bare rundt på området mens staben prøvde å løse mysteriet. Audrey, Joel og jeg tok turen ned på flytebrygga (uten båtfortøyninger, bare for å sjøsette båter rett ved) rett nedenfor VMR. Det er et sted mange kommer og fisker så vi slo av en prat med en mann rundt 30 år. Utover i samtalen spør vi om hva han driver med og han sier gruvearbeid. Joel vet at det ofte innebærer 5 dager på – 5 dager av, så han lurer på hva han gjør i tillegg (noe sånn, skjønner ikke helt, men det engelske ordet er roster). Mannen svarer at han organiserer damer for menn (play ett-eller-anna). MEN verken jeg eller Audrey snappet opp akkurat hva han sa, uten om noe med stripper, men vi tenkte ikke mer på det. Audrey setter seg ned rett foran ham og prater like ivrig og intenst som alltid, og får oss til å høres ut som rømligner og bad-girls når ho legger ut om at vi nå er lokale, men snart skal reise til Asia, men kan ikke si mer om hvor vi skal, osv. Joel prøver å hinte om at Audrey blir blaut, flekkete, skitten osv, bak av å sitte nede og at vi kanskje burde gå. Ingen av oss skjønte hvorfor han var så veldig på det. Til slutt går vi og på vei opp fra sjøen forklarer Joel hva han egentlig sa og hvordan det var å se oss bare kjøre videre i samtalen som ingenting. Han prøvde å få oss til å gå for å slippe at mannen sa noe upassende eller spurte oss om noe i hans jobbforbindelse. Vi måtte jo le av hele greia, men fikk samtidig en liten ”tale” av Joel om at vi aldri må oppsøke og prate med menn i Airlie kun jenter. For de fleste er her bare for en ting.. Veldig rart å venne seg til! Men godt å bli minnet på det ;)

Da vi kom opp ble vi bedt om å be i grupper for at alt med nøkkelen skulle ordne seg. Det ble heldigvis bønnesvar og sekretæren i firmaet var veldig søt og kom ned og låste opp for oss. Det viste seg at det gikk an å låse uten nøkkel, og at nøkkelen lå inne. Halvparten av undervisningstida var nå oppspist, og ingen følte vel egentlig for å sitte og bli undervist. Vi hadde lovsang i stedet, i hele 2,5 timer! Det var en veldig sterk opplevelse! Spennende med en sånn kveld når man har om Den Hellige Ånd. På dagen i går hadde vi en periode der vi ble bedt for hvis vi ville, om at ånden skulle få fylle oss og tillate Gud å jobbe i oss og være i oss. Jeg opplevde at Gud pratet mye til meg da, både gjennom bilder, bønn fra stab og indre stemme. Jeg har følt og sett at jeg har hatt et skjold rundt meg som har hindret meg i å både kunne og tørre være helt fri foran Gud, og det forsvant gradvis på søndag (var da jeg først fikk se det), men jeg tror det forsvant helt i går formiddag. Så lovsang i går kveld var herlig. For første gang har jeg forstått hva de virkelig mener når de sier at lovsang handler om å synge med hjertet og sjelen din. Jeremy ba sterkt for oss også – ganske spesielt å plutselig se noen falle i gulvet eller knekke til knærne for å tilbe. Gud var og ER virkelig tilstede. På formiddagen så jeg Gud svinge meg rundt i lufta som i en dans. Jeg hadde hvit kjole og ganske løst hår. Det var en herlig følelse! Og rett etterpå følte jeg han klemme meg og holde rundt meg, akkurat som det var fysisk merkbart i lufta rundt meg. Særlig dansebildet fulgte meg mye på kvelden, en fri og deilig følelse.

I dag har jeg vært veldig sliten, men med litt tid nå til å roe ned ser jeg fram til lovsang i parken/ved stranda i kveld. Det er den beste måten å slappe av på (av ting vi gjør felles), samtidig som det er intenst.

Håper dette er positivt og greit å lese, for jeg er litt usikker på hvor mye som skal deles på blogg. Men det er jo ikke akkurat bad news ;)
(Prøvde å skrive i Word for å få litt mer lettleselig tekst, for jeg har mistet den verktøylinja på bloggen der jeg kan velge slike ting. Men det gikk ikke, så håper dere klarer dere med denne typen.)

5 kommentarer:

 1. Åh, så nydelige bilder.Jeg vil anbefale deg å skrive ned spesielle hendelser i ei notatbok,som du kan hente frem igjen,- når du måtte trenge den..
  I kveld skal vi i 50 års dag til Vidar :) Vi skal kle oss i 50-talls klær..Det kan bli gøy! Parykken og brillene ligger klare.Jeg er jo som vanlig klar som et egg til å kle meg ut..Skjønner ikke at ingen av dere har arvet den siden av meg..
  Kos deg videre,Maria.
  Klem fra mamma.

  SvarSlett
 2. Heldig for verden at Gud skapte Maria
  <3 Inger

  SvarSlett
 3. det var flott å lese maria. det er så utrolig fint å høre at du har det så bra der. og det er også fint å høre om opplevelsene du har med Gud. dette må jeg høre mer om... gleder meg til å høre. så dette var absolutt positivt og greit å lese.
  kos deg mye i helga!!!

  SvarSlett
 4. Dere må hilse gratulerer til Vidar! Og jeg kan igrunnen klare å forestille meg at du er klar for utkledning, ikke vanskelig det.

  Det var godt å høre, Henrik, og det skal du få mulighet til! :)

  Inger <3

  SvarSlett
 5. Hei Maria. Tenker masse på deg, og håper du fortsatt har det flott:)
  Har dere fortsatt besøk av et team? I dag skal vi prøve å sende "julepakka" til deg..
  Mange mammaklemmer til deg :)

  SvarSlett