torsdag 24. desember 2009

Det går mot jul..

Det går mot jul her sør også, selv om det ikke alltid føles sånn. Her er noen bilder som kan gi dere litt stemning på hvordan ting er her.
For ca to uker siden pynta vi juletreet, den eneste juledekorasjonen vi har.Det var mye liv og en koselig kveld i stua da.Deborah har flotte indiske kjoler med seg som ho gjerne vil kle oss opp i. Og det var artig å prøve! Sandra fikk også en på, og vi kjørte på med indisk musikk og dans. :)Det er sommer og mangosesong. Lisa har fått sin egen spesialitet: mangosmoothie. Forfriskende!I går prøvde jeg meg på norske julekaker. Mamma har sendt meg oppskrift på min favorittsort; Elsies kaker. Men australske ingredienser er litt annerledes enn de hjemme tror jeg, for er deigen så gul til vanlig?


Dette er ikke meg som dårlig kokk, men småkakene bare rant utover og ble en kake. Supert! Og de har ikke bunn, så de er bare tynne flak. Supert supert!God stemning i kjøkkenet med julemusikk i bakgrunnen. Sandra er herlig med en eller annen morsom kommentar ho nettopp hadde.


I går kveld mens vi forberedte middag til Audreys bursdag og rigget opp annlegg til å se på film gikk strømmen. Her ser det jo lyst ut, men det var bekmørkt og kun lys på maten der Deborah lyste.
Det viste seg å bli en super kveld allikevel. Vi spiste først en god middag sammen. Etter det fant vi Sandras pc med litt strøm og spilte musikk. Det ble tidenes danseparty med oss 5 jentene kun i lys fra stearinlys. HERLIG kveld!! Etter kanskje en time med dette roet vi oss ned på madrassen og sofaene. Da kom plutselig lyset på og Joel og Anna var problemfikserne. Men etter de gikk igjen var det første vi gjorde å skru på juletreet og av alt lyset igjen. Så satt vi der og sang lovsanger akapella. Herlig! Det ble en litt brå slutt på lovsangene, for det viste seg at vi glemte å skru av steikeovnen igjen, der siste rest av julekaker stekte. Så mine kaker viste seg å bli rimelig brente og en røykkilde. Så virkelig en super dag for kokk Maria. Men folk var fornøyd med smaken på den lysere varianten, og det er jo det viktigste!
Det er litt rart at det nå er Julaften formiddag. Jeg sitter her og skriver på bloggen og spiser rester fra middagen i går. Har på meg en kort shorts og singlett. Har også hatt mitt livs første gåtur (i treningstøy) på julaften. Om en timestid skal vi til baselederne på middag; skinke, potetmos, "grønne bønner kasarolle", søte poteter, to ulike salater og mange desserter. Der skal vi også ha en pakkelek (alle kommer med en pakke og ender til slutt opp med en julegave hver). Så da blir det mer julestemning tenker jeg. I morgen skal vi på julelunsj hos pastoren og kona, og litt seinere hjem til Joel med familien. Så det blir en bra og annerledes jul!

Til slutt vil jeg ønske dere alle en god og velsignet jul! Takk som følger meg her på bloggen, det er veldig koselig. Nyt tiden med familie og venner, og husk på hvorfor vi egentlig feirer jul - tidenes beste julegave!

6 kommentarer:

 1. GOD JUL MARIA!!! hehe, litt vittig med kakene

  SvarSlett
 2. Maria-mi, jeg har liksom forsvart deg for så mange flere ganger når det gjelder både frisør - og kokeferdighetene dine..men nå begynner liksom grunnlaget å tynnes en smule..hehe :p neida. du er best!
  <3,
  Inger

  SvarSlett
 3. Takk takk, jeg velger å fokusere på avslutningen der. :) Er jeg liksom ikke god frisør nå heller? Vel, jeg kan vise for deg en gang at jeg er det. Du er modellen! <3

  SvarSlett
 4. Fortsatt god jul, vennen!

  Skylde på ingrediensene ja, det var lurt. Håper du inviterer Inger hit neste år når du skal til på kjøkkenet her hjemme. For hører dere gutter; der har dere et skikkelig kjerringemne!!

  SvarSlett
 5. OIOIOI... Skal si vi tar parti med andre enn dattera! ;)
  Men kjør på gutter, ho er ledig!

  SvarSlett