søndag 17. januar 2010

Australian Safari

Forrige lørdag tok ei i menigheten oss med til en liten australsk town, Bowen, 40 minutter nord. Dagen ble avsluttet med ekte safarifølelse i Proserpine, 15 min innover herfra.

Bowen er en typisk australsk town, der alle vet hvem alle er, så jeg vil tørre å påstå at vi ble lagt merke til. Stedet hadde siden egen sjarm, selv om vi ikke alltid var like begeistret, som at spisesteder stengte kl 14 fordi lunsj var ferdig da (vi gikk inn et sted 14.05. Yes..). Men vi endte med å ha en god lunsj fra Subway/ pizza. Men folkens, det er faktisk noe stort ved Bowen: Det er der "by"scenene i filmen "Australia" er spilt inn (det som liksom skal være Darwin). Så det er jo kult da! Mange av bygningene ble bygd opp for innspillingen, men vi så et par som er hovedbygninger i filmen. Ved den lange kaia der skipet er i filmen, satt vi og spiste lunsj. Etter lunsj hadde vi en tur opp til et utsiktspunkt, der vi så litt mer av the Whitsunday Coast and Islands. Bare det å få en kjøretur utenfor Airlie Beach og Proserpine var gøy - for å se litt mer av naturen og området.

Det første vi gjorde var å dra til Horseshoe Bay. Meagan (ho fra menigheten) var superfornøyd(oppvokst ved Sunshine Coast), for bølgene var av maks størrelse av det du får langs kysten av nord Queensland (revet tar en del av bølgene). Vi hadde det gøy med å bade i altfor store stinger suits (drakter mot brennmaneter). Livvaktene som var der syntes det var gøy med litt action på stranda med oss der, så vi fikk låne det ene av deres surfebrett. Det var VELDIG vanskelig og VELDIG gøy å prøve! Min lille "skrekk" for større bølger ble delvis kurert etter å padle inn i de i det de brekker.. :)

På slutten kjørte vi tilbake til Proserpine for å kjøre til et sted ved Proserpine River der man ofte kan se krokodiller. Elva regnes faktisk som den farligste/med flest krokodiller i Australia!! Og den renner ut nede i Airlie Beach, så det hender at de et par ganger i året må stenge stranda der nede, fordi det kommer krokodiller helt ned. Men det er ikke ofte. Men kult å ha vært med den elva!! Dessverre så vi ingen krokodiller, men de så nok oss..



Good bye Airlie, Bowen and later Proserpine, here we come!




Benellen og jeg er klare for vannet



Først må vi leke ninja med våre superkule og altfor store stinger suits!



3 great surfers! ;)


Jeg padler utover for å få noen gode bølger å surfe inn på. Meagan var en god hjelper for oss alle. Sandra går utover og gjør seg klar til å være nestemann som prøver seg.



Alright! Da har jeg sannelig fått surfet også!



En av bygningene i Bowen som ble brukt i "Australia".


Lunsj nede ved vannkanten og kaia som ble brukt i "Australia".


The "safari" begins..



Born to be an Australian..! ;)



"Warning: Crocodiles inhabit this area. Attacks may cause injury or death".
Alright! Let's find them..! :)



The Proserpine River. Dette er visst et sted man ofte kan se krokodiller. Vi så dessverre ikke noen.



På veien ut til elva var det skikkelig safari med mange ulike fugler, drøssevis av wallabies (små kenguruer), hester, kuer, osv.



Ei ku bestemte seg for å blokke oss helt i veien. Den så nesten ut til å bli sinna da vi kom oss forbi tilslutt, men we made it!

En herlig dag i Guds herlige Australia!

3 kommentarer:

  1. Steike å kult. Du opplever så mye bra. Du for lære meg å surfe til sommeren da!! Lange dager her i garden, så det er ikke ofte jeg får tid til å lese her. Men veldig gøy når jeg først for tid. Prates til Helga Maria. Du er god!!!

    SvarSlett
  2. Ja, eksperten Maria skal begynne å gi kurs nå ;) Godt du får kommet deg innom her innimellom, det er gøy. Vi prates!

    SvarSlett
  3. utroli kult at du har vært på settet til "australia" filmen.. godt du så den før du dro.. det så helt fantastisk ut.. godt det blir noen opplevelser og:)

    SvarSlett