onsdag 13. januar 2010

Hei igjen!

I kveld skal vi ha en thank-you-evening med staben vår. Deborah lager en indisk inspirert middag og Sandra tysk eplepai dessert. Lisa og jeg (mest Lisa) har satt sammen noen leker/utfordringer litt undervisningsbasert for å sjekke litt kunnskaper og evne til å improvisere. Lisa er også veldig gira på at vi skal synge nasjonalsangene våre. Litt smårart å skulle stå alene og synge "Ja, vi elsker", men kanskje jeg kan få med meg Elea også ;)
Vi gjør dette fordi at de er så oppmuntrende og rosende for oss, særlig under lokale outreacher. Vi vet at de gjør masse arbeid også, allikevel så løfter de oss så opp med å velsigne oss for det arbeidet vi gjør. Så det er fint å kunne gi noe tilbake.

På lørdag var vi på tur til en liten nabo"by". Det var en herlig tur som jeg vil skrive mer om. Men jeg venter til Lisa får tilbake kameraet sitt som ho glemte i en bil, for jeg vil gjerne ha de bildene også.

Denne uka har vi om relationships med Dean Sherman og det er veldig bra! Har du noen gang hørt noen si noe lignende "Kristendommen er så stor og vanskelig å få til å leve etter?" Vi har nå lært at det dreier seg om en ting: å elske hverandre. Da får man forhold til hverandre, seg selv og ikke minst Gud riktig. Det man gjør må man gjøre 'in a loving way', hvis ikke er det med selviske (er det et norsk ord?) baktanker/hensikt. Det er enten eller. Vær obs på hva dine handlinger og ord baserer seg på! For får vi den ENE kommanderingen riktig: elsk hverandre, så får vi forhold riktig. Og alle problemer i verden grunner ned i forhold. Så enkelt, så vanskelig. Vi har om mye mer denne uka, men det er vanskelig å i det hele tatt gå inn på det uten å legge ut, så jeg slutter med disse ordene. :)

For å forberede mot outreach har vi forresten begynt med en bønneordning med oss studentene. Vi har hver vår dag der vi faster (fra det Gud har sagt/utfordret deg til) og ber for de ulike stedene vårt team skal på outreach. Hver tirsdag ettermiddag ber vi sammen som en gruppe og faster om vi vil. Jeg faster fra internett og minst 15 min søvn på morgenen (ja, de siste minuttene er verdifulle...)for å bruke tida i bønn. Min første dag er i morgen, så det blir spennende. Jeg tror dette er veldig bra for at Gud kan forberede oss og oppmuntre oss til det vi skal gjøre.

4 kommentarer:

 1. Kjære Maria!
  No har eg ikkje fått lese på lang tid, har vore på sjukehuset og tatt ein liten operasjon. Gjekk fint med farfar på sjukeheimen. No ventar vi besøk av Per i morgon og gler oss til det. Da får eg kontonr ditt med han, for vi vil vere med og støtte ho som hadde det vanskeleg økonomisk. Og så er det snart den store dagen din også! Og ber gjer vi heile tida , det er så godt å vere delaktig på den måten.Har no lese ei bok som heiter " Tilbe Gud". Når vi tilber, skjer det store ting. Å tilbe er å løfte fram det Gud ER, når vi lovprisar, prisar vi han for det han GJER. Vi skal elske Gud av heile vårt hjerte, sjel og forstand. Det er det første og største budet. Og like stort er det du skriv om: å elske kvarandre. Lykke til, Maria. Klem fra Farmor.

  SvarSlett
 2. Heia! Huff, jeg hørte om besøket der, det må være deilig å være hjemme igjen. + å få nyte pappas selskap ;) Så utrolig flott at du vil støtte! Ho fra India har blitt velsignet utrolig mye, så ho har bare litt igjen. Men ei annen elev har en del igjen også, så det er virkelig en velsignelse hvis du vil støtte. Alt hjelper og det er gøy å se hvordan Gud jobber! Det er så sant det du skriver! Inspirerende :)

  SvarSlett
 3. Hei vennen.
  Det er sikkert inspirerende med Dean Sherman!
  Vi hadde han som underviser 1 uke på Hawaii. Veldig bra!
  Nå er det flere kort/...og kanskje pakke(r) underveis.Du får nyte siste uka som tenåring, nå..Heretter forventes en voksen oppførsel ;)..
  Håper du hadde en fin oppvisning av nasjonalsangen vår, og at du kom opp på de høye tonene;)?.. Klem fra mamma.

  SvarSlett
 4. Wow, kult at dere hadde han "live" ;)
  Yes!! Jeg gleder meg til å få post, det er et høydepunkt! :) Og helt sprøtt at dette er min siste uke som tenåring! Jeg har ikke tenkt helt sånn på det før nå.. Well, the world: Get ready, Maria's "grown up"!
  Vi hadde ikke nasjonalsangen, det var ikke helt stemning for det blant alle. Men det var en veldig vellykket kveld! Og selvfølgelig hadde jeg kommet opp ;)
  KLemklEM

  SvarSlett