tirsdag 26. januar 2010

Birthday

Ja, da var lille Maria blitt voksen. Ikke noe mer tenåring her i gården nei. 20 år har gått fort, men tenk så mye jeg har vært i gjennom! Ting som stikker seg ut når jeg sitter her og tenker er:

- Første skoledag; jeg og Hanne med sommerkjoler, beskjedne blikk og like skolesekker.
- Første sydenopplevelse på Mallorca i 2000.
- Leking: duplo, "hemmelig lek", biler, storlego, båtleker, dukker, snakke-med-seg-selv-foran-speilet.
- Sove på en tynn og smal dobbeltmadrass utenfor badet og mamma&pappas rom med Karoline når det tordnet.
- Bestemor lærer meg å strikke og farmor lærer meg å sy.
- Leke med Helene og bare snakke engelsk (britisk) hele tida.
- Crossroads DTS i Kona, Hawaii som 12åring. Det må være noen av de beste månedene i mitt liv, og de har hatt mye å si for troa og tenårene.
- Bade og spise McDonalds mat på julaften formiddag (Hawaii) - det var STAS.
- Gjørmebad på Landslagsleir med KFUK-KFUM speidere i 2002.
- Familie-outreach i Litauen sommeren 2004.
- Spirenturer, særlig den første sommerturen til Nordfjord; brevandring, fjelltopptur og gode bussamtaler.
- Sommertur 2005 til Jæren der jeg først begynte å spille litt volleyball. Glad for det!
- Spise sommerfrokost på verandaen med jordbær og sukker på skiva.
- Få så mange mår-biter på ei skive som mulig. + maule noen.
- Skiturer med familien; "bensin", orgeltramp og snøsofa.
- Diskusjoner; leggetider, innetider, når søstre kan få hull i ørene, sykler, hvem som sitter hvor i bilen og ved kjøkkenbordet.
- Konfirmant i ny bunad.
- Tur til Tyrkia med tante Elisabeth.
- Få sertifikatet!
- Filmmoro med Karine når jeg tar avskjed med Dahlske.
- Ha egen rød lenestol i stua. Først noen år i den i hjørnet, men nå er det den ved verandadøra som kan svinge rundt. Pluss eget pc-lagringssted under vinduet rett ved siden av.
- Familietur til USA (+Cananda), Mexico og Cuba sommeren 2008. For en tur! :)
- Bli fadder for herlige Jabob.
- Drottningborg; å bo på internat - for et liv!
- Russetida; russeknuter, som å sove hos lærere, krype gjennom bil som står på rødt lys, late som man tar politikontroll med hårføner, Drottningborgsangen, skoletur til Frankrike og Belgia; Leie sykler og oppleve Paris by night, bursdagslunsj med Inger langs Seinen, løpe i 20 min med Inger for å rekke bussen videre til Normandie (metrostasjonen viste seg å være togstasjon) og å ha labba så høyt opp (2 platå) som det går an i Eiffeltårnet, og ha vært helt på toppen. Det kan jeg leve på hele livet tror jeg...
- Slippe å løpe 3000 m på idrettsdagen i VG3 pga beinhinnebetennelse; nesten verdt å ha det for det, men bare nesten.
- Å nyte Grimstads skjærgård hele livet har vært et privilegium.
- Sene kvelder og hyttekos på Langenes, Søgne.
- DTS Whitsunday i Australia 2009-2010 som er et livsforvandlende eventyr.
- Hele livet har jeg vært velsignet med fantastiske venner og familie! Det er det beste av alt :)

Denne lista er overhodet ikke fullstendig, men den gir et overblikk. Jeg elsker å reise, men borte bra hjemme best - det er minner hjemmefra som står høyest i verdi tror jeg at jeg har funnet ut. Hehe.


Dagen ble feiret ganske rolig. Jeg hadde ønska meg pannekaker til frokost, og det fikk jeg :D Etter det var vi i kirka ei god stund. Da vi kom hjem var vi alle veldig slitne, jeg følte jeg kunne sovne. Men det hadde jeg jo ikke lyst til, så jeg og Lisa satt oss godt tilrette i sofaen med norsk sjokolade (rester fra jul:P) og One Tree Hill. På kvelden dro jeg, Benellen, Amanda, Lisa og Reba (var Benellens stab, nå stab på Sunshine Coast og kjenner Elisabeth Hovland!), til Humphrey's og spilte Setler og spiste is. Som avslutning hadde jentene her hjemme en gavelek med meg der jeg krabber rundt og leker en variant av tampen , for å finne gryta med gave under. Jeg fikk lekkert australsk forkle og badehåndkle + god og hvit Tim Tam sjokoladekjeks. Herlig! :D
Bursdagsbarnet utafor kirka. Vi har forresten hatt restene etter en syklon nordpå, så har vært en del vind og regn de siste dagene. Forfriskende!Lisa og meg <3Reba fra Canada som kjenner Benellen fra før og Elisabeth H. i ei uke. Kul dame!Koselig spillestund hos Humprhey's. Vi jentene spilte Setlers, mens Jeremy og Joel spilte golf (Wee).Jeg vet jeg har stilen inne når jeg blindledes.. Selv om jeg kjenner dette huset aldri så godt :P
På leiting på gulvet..Jeg fant, jeg fant.Flotte gaver fra jentene her.The Great Australian Cook!Kvelden ble avsluttet med noen latterrunder i rommet vårt :)

6 kommentarer:

 1. Pappa'n-til-en-20-åring26. januar 2010 kl. 13:46

  Artig å lese "livshistorien" din, vennen. Savnet et par punkter i farta: Den selvutnevnte førsteretten til den ene, røde stolen i stua og din elsk til farmors mår på skiva. (Merkelig hvor drøy måren er for tida!)

  SvarSlett
 2. Heisann.
  Nå er kokken i sitt ess ser jeg :)
  Nå må det bli bra mat!!
  Det ser ut som dere har det skikkelig koselig. Siste bildet minner meg om da vi var på leir for 30 år siden :)
  Det var skikkelig gøy å lese lista fra oppveksten din.Jeg humret og lo litt. Og noe jeg husker kjempegodt, var kvelden før du begynte på skolen. Da du takket Gud for at du og Hanne hadde like skolesekker..! Herlig! Da tenker jeg Gud også humret litt;)
  Takk for koselig telefonsamtale i dag. Godt å få prata litt skikkelig med deg.
  Prates en dag.Hvertfall før du reiser til A..
  Stor klem fra mamma.

  SvarSlett
 3. Lille sote Maria! naa sitter din til tider over-sentimentale venninne her i Thailand og har stor klump i halsen og sore blanke oyne. Hehe. Var liksom saa flott aa lese om alt det kjekke du har faatt oppleve - det kjenner jeg at jeg unner deg fra langt inni hjertet. Og saa maatte jeg smile godt naar du skrev om lunch ved seinen, loping til bussen og trappene opp til taarnet. Jeg er oppriktig takknemlig for at jeg fikk vaere med paa disse minnreike stundene Maria-mi!
  aaj,aaj, dette ble seriost og hoytidelig. Men jeg er ikke saann til vanlig. I allefall ikke alltid. Men det maa vel vaere greit den ene gangen i livet du fyller 20!(og mulighen naar du blir 30 og 40 ogsaa :) ).
  klemmer

  SvarSlett
 4. Hehe, det var merkelig hvor fort måren forsvant her, så det er kanskje en sammenheng der.. Og den røde stolen, det var et godt poeng!
  Skolesekken var herlig ja.. Jeg ler godt hver gang jeg ser det på film. :)
  Nå fikk jeg forresten akkurat gave i posten! Koselig kort og bilde fra bestisene, og pakka fra dere. Tusen takk :D :D

  Og Inger min skjønne venninne, det er ikke overraskende at du er med i noen av mine minnerike stunder. Og det skal bli bli mange flere av de :D Du er herlig, både som sentimental, høytidelig og crazy - I love it all!

  SvarSlett
 5. Takk for at du fikk med meg på lista :) Moro tur. "..Ææh tante Lis, jeg tror det blir litt lenge å være her en uke.... " He he...
  Husker du heisen?? :)

  SvarSlett
 6. Haha, jeg sa det ja.. stemmer det. Hvordan kunne jeg tenke tanken? Beviser virkelig hvordan kvelder kan klusse med tanker og følelser for meg ;) Heisen var noe for seg selv.. Jeg husker like godt å gå ned 8 etasjer i trappa med to flytemadrasser. Det var kult..! Moro tur!!

  SvarSlett